ЛЕГЕНДА

Гамула, тетеря, верещака та саламата – так називаються страви, які здавна готували на території України і які можна впевнено назвати традиційною українською кухнею. Та з часом ці рецепти пішли у небуття, докорінно змінивши наше уявлення про особливості національної кулінарії. Також багато страв насправді є докорінно українськими, але справжня їх назва інакша. Наприклад, деруни раніше у нас називали тертухи, а холодець – це драглі, котлети – січеники. Є багато інших страв, які готувалися на території України давно і були істинно українськими, але сьогодні забуті.
Так, передивляючись давню книгу рецептів, можна знайти опис ніжного білого сиру, що мав назву НАБІЛ.
НАБІЛ це український, віднайдений за старовинним рецептом, сир типу ФЕТА. Він виготовляється за давнім рецептом, але на сучасному обладнанні зі свіжого молока місцевих корів, овець та кіз, які годуються на найкращих українських луках.
Новий сучасний, але автентичний рецепт робить смак НАБІЛУ дуже м’яким і делікатним, саме таким, який найбільше подобається українцям.
НАБІЛ – це білий сир з серця українських традицій.

ПРО НАБІЛ

Наприкінці 2020 року 5 ключових об’єднань молочної галузі, до складу яких входять виробники сиру ФЕТА, підписали Меморандум про порозуміння з проєктом «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» щодо погодження нової назви НАБІЛ та спільної роботи над ребредингом ФЕТИ.
Передумовою для ребредингу ФЕТИ є взяті на себе Україною зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Згідно зі статтею 208 цієї Угоди надано перехідний період для використання географічних зазначень ЄС для трьох сирів, зокрема, ФЕТИ, який закінчується 31 грудня 2022 року.
Але це не просто зміна назви – це зміна концепції. Адже ФЕТА, яка виробляється в Україні, не схожа на ФЕТУ, яка захищена географічним зазначенням в Греції. Наш сир інший, тому і назва має бути наша, українська.
Запрошуємо виробників долучитись до спільної роботи!

ПРИЄДНАТИСЬ

Шановні виробники! Ми пропонуємо об’єднатись під спільним українським брендом НАБІЛ! Спільне просування бренду має багато переваг - від іміджевих до фінансових. А відповідність специфікації гарантує високу якість продукту. Ознайомитись зі специфікацією та умовами використання торговельної марки можна за посиланнями нижче.Маєте додаткові питання, надішліть запит. Вітаємо виробників НАБІЛу, які вже приєднались!

РЕЦЕПТИ

Легкий салат з сиром Набіл

Інгредієнти

  • Буряк - 1 шт.
  • Свіжий салат (або мікс зелені) - 100 г
  • Сир Набіл- 100 г.
  • Волоські горіхи - 4 шт.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Олія оливкова - 1 ст.л.
  • Сік лимонний - 1 ст.л.
  • Гірчиця - 1 ст.л.
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування

Необхідно відварити або запекти буряк, рекомендуємо запікати, адже так зберігається більше вітамінів. Поріжте його невеликими брусками. Для приготування соусу змішайте олію (оливкову можна замінити на будь-яку іншу, що вам смакуватиме), мед, гірчицю, лимонний сік, сіль та перець та розітріть суміш до однорідної маси. Горіхи краще підсмажити трошки на сковороді та подрібніти. Викладіть на тарілку листя салату, порізаний буряк та полийте соусом, додайте подрібнений горіх. Сир Набіл додасть такому салату особливої пікантності.

Пиріг з броколі та сиром Набіл

Інгредієнти

    Для тіста:

  • Масло вершкове - 150 г.
  • Сметана - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця курячі - 1 шт.

    Для начинки:

  • Броколі - 400 г.
  • Сир Набіл - 70 г.

    Для заливки:

  • Сметана - 1 скл.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Яйця курячі - 4 шт.

Спосіб приготування

Необхідно замісити тісто та викласти його у форму, сформувавши бортики 3-4 см. Спочатку замішуємо яйце з м'яким маслом, сметаною та сіллю, а потім потроху додаємо борошна. Перед випікання тісто варто поставити в холодильник хвилин на 20. Для приготування заливки слід змішати яйця зі сметаною та додати тертий сир. Заливку виливаємо на тісто, після чого викладаємо броколі та Набіл. Броколі рекомендуємо використовувати заморожений або ж свіжу броколі слід попередньо приварити до неповної готовності. Випікається такий пиріг протягом 40-45 хвилин при 180°С.

Запечені овочі з сиром Набіл

Інгредієнти

  • Баклажани - 300 г.
  • Помідори - 200 г.
  • Часник - 1 зубок
  • Сир Набіл - 100 г.
  • Олія рослинна - 3 ст.л.
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування

Нарізати помідори та баклажани тонкими кільцями, попередньо очистивши. Нашаткувати часник та сир Набіл. У попередньо змащену олією форму для запікання, викласти рядами овочі та сир. Спочатку баклажани, потім помідори, трохи Набілу та часнику. Скропити олією, додати сіль та перець за смаком. Випікати протягом 1,5 години при 200°С. Овочі повинні стати м'якими з підсмаженою скоринкою.

Смажені брюссельська капуста з сиром Набіл

Інгредієнти

  • Брюссельська капуста - 1 кг
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Сік з половини лимона
  • Часник - 1 зубок
  • Волоські горіхи (подрібнені) - 2 ст.л.
  • Сир Набіл - 50 г.
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування

Брюссельську капусту треба попередньо помити та порізати навпіл. У великій посудині змішати капусту з олією, чабером, лимонним соком, сіллю, часником та перцем. Запікати 20-25 хвилин в розігрітій попередньо духовці, перемішуючи для рівномірного пропікання. Вийняти із духовки та посипати горіхами, запікати ще 7-10 хвилин. Викласти капусту на тарілку та посипати подрібненим сиром Набіл.

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ